perde seçiminde önemli noktalar

Perde Seçimi Nasıl Yapılır?

Perde Seçimi Yaparken Dikkat Edilecek Noktalar

Perde seçimi evinizin havasını tamamıyla değiştirecek bir konudur. Kafanıza göre bir perde alıp evinize asamazsınız. Halının renk tonuyla duvarın renk tonu, tavan yüksekliği ile perdeyi hangi odaya asacağınız, perdenin kumaşından tutunda dokusuna kadar onlarca farklı değişkeni hesap etmek zorundasınız. Birde tabi siparişi erkek verecekse karınızın sözünü dinlemelisiniz. Konumuza güzel bir giriş yaptıysak şimdi detaylandıralım.

Hadi Perde Seçelim

Yeni evleneceğinizi düşünelim. Yeni bir ev tuttunuz sıfır eve sıfır eşyalar alacaksınız. Bir evi gösteren şey perdedir diye demez mi büyüklerimiz? Beyaz eşyadan oturma grubuna ne kadar özeniyorsunuz perde seçimine de bir o kadar özenmeniz gerekiyor. Aksi taktirde evinizin tasarımı boğuk bir hal alabilir. Misafirleriniz inanın eve girdiği anda gözlerini önce güneş alıyor mu perdeler eşyalarla uyumlu mu ona bakacaktır. Devam edelim. Sıfır evinizin 2+1 80 metrekare olduğunu düşünelim. Evin etrafı da tamamen balkonla çevrili. Bu balkonlar cam balkon şeklinde yani kapatılmış. Şimdi kısaca planlayalım.

Her Odaya Bir Perde

Evinizde şu hesaba göre 2 oda 1 salon var. Ayrıca birde evin etrafında cam balkonlar mevcut. Kesinlikle ama kesinlikle balkonunuzun evin ne tarafında olduğuna mutlaka dikkat ediniz. Çok güneş alan bir balkonunuz varsa daha koyu bir perde seçimi yapabilirsiniz. Perde çeşitlerinden bahsederek perdemizi belirlemek istiyorum. Balkona plise perdelerin çok uyumlu olacağını düşünüyorum. Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

https://www.trendstorperde.com/kategori/plise-perde

Perde seçiminde cam balkon görünümü

Plise perdeler kullanım kolaylığı açısından çok tercih edilir. Hiçbir ustaya gerek kalmadan sadece birkaç dakika içerisinde kendiniz montajını yapabilirsiniz. Bu perdeler hem uzun ömürlüdür. Hem de onlarca renk seçenekleri ile evinizin her köşesine uyum sağlar. Ayrıca fiyatı ekonomik olduğu için sizi tatmin edecektir.

Balkona plise perde koyduğumuza göre evin içine girelim. 2+1 evimizin odalarından birini sinema odası olarak düşünüyoruz. Eee şimdi sinema odası demek karanlık demek. Ama istediğimiz zaman karanlık istediğimiz zaman aydınlık. Yani kullanımı kolay olmalı. Bu bizi blackout perdelere gönderir. Işık geçirmeme özelliği size harika bir sinema deneyimi sağlayacaktır. Dilediğiniz zamanda istediğiniz kadar gün ışığını içeriye alabilirsiniz. Bu odaya aynı zamanda televizyon değilde projeksiyon koymak isterseniz size tavsiyem evinizin bir duvarına ya da direkt penceresine stor perde almanızdır. Böylelikle hem o camı stor perdeyle kapatmış hem de evinize projeksiyon perdesi almış olursunuz. Bu sayede dev bir ekran görünümü sağlarsınız.

Plise Perde Ölçüsü Nasıl Alınır?

Plise perdelerde ölçü alma:

PVC Camlarda Ölçü Nasıl Alınır?

Camlarımızda ölçü almak için tüm camlar kapalı konumda olmalı. PVC camlarda iki farklı ölçü alma şekli vardır.

1.Ölçü alma:

Camlar kapalı konumda iken camın yalnızca cam içini ölçmeniz yeterli olacaktır (camın içindeki fitilden fitile).Bir cam için farklı en noktalarından ölçü almalısınız(PVC camlar kendi enlerinde küçük değişimler gösterebilir, üst en ölçüsü 31,1 gelirken alt en ölçüsü veya orta en ölçüsü 30,9 gelebilmekte bu durumda küçük olan ölçüyü yani 30,9 en ölçüsünü kabul edin.

Ölçümüzü öncelikle EN X BOY şeklinde belirttiğimizi unutmayalım.
Örneğin; 58,2 cm  X  148,1 cm şeklinde.
2 farklı montaj seçeneği seçilebilir, vidalı ve yapıştırmalı montaj. Askılı montaj seçeneği sadece cam balkonların hareketli camları için uygundur.

2.Ölçü alma:

Cam dışı ölçü alma diye adlandırdığımız ölçü seçeneği camın hemen kenarlarında bulunan çıtanın çizgisinden çizgisine EN  X  BOY olarak alınır.

NOT: PVC Camlar için askılı montaj seçeneği uygun değildir.

Stor Perde Ölçü Alma ve Montaj Nasıl Yapılır?

Stor Perdenin Kornişe Montajı Nasıl Yapılır?

Ürün paketinin içerisinde gelen plastik montaj aparatlarını kornişe yatay olarak takıldıktan sonra 90 derece çevirerek kolay bir şekilde montaj yapabilirsiniz. Daha sonra stor perdenizin kasasını öncelikle plastik aparatın arka tırnağına tutturduktan sonra yukarıya ser bir şekilde bastırın. Tırnaklara takıldığında takılma sesi gelecektir. Bu şekilde herhangi bir malzemeye veya el aletlerine gerek kalmadan kolayca kullanmaya başlayabilirsiniz.
Not: Zincir tarafına plastik aparatı olabildiğince yakın 1 adet plastik aparat takın.

Stor Perdenin Tavana Montajı Nasıl Yapılır?

Stor perdemizin montajını yapmadan önce mekanizmanın takılacağı alanı doğru belirlemeliyiz, pencere kolunu ya da pencerenin hareketli kanatlarını göz önünde bulundurmalıyız. Perdemizi aşağı yukarı doğru hareket ettirdiğimizde pencere koluna çarpmadığından emin olmalıyız.
• Öncelikle stor perdemizi takacağımız noktaları işaretliyoruz.
• Noktaların aynı hizada olması için su terazisi ile kontrol edebiliriz. (Perdenin enine göre 60 cm de bir 1 adet portray takılması önerilir.) İşaretlediğimiz noktalara matkap yardımıyla vida boyunda delikler açıyoruz.
• Paketin içinden çıkan portraylara vidaları takarak açmış olduğunuz deliklere tornavida ya da matkap yardımıyla montaj yapıyoruz.
• Perdemizin mekanizmasının öncelikle arka kanalını portray üzerine oturtuyoruz.
• Daha sonra önden sıkıca bastırarak portray üzerine yerleştiriyoruz ve bir kaç basit adımı tamamladıktan sonra perdemiz hazır.